MAISTIAISIA MENNEESTÄ 

Makupaloja aiemmin tehdyistä töistä ja projekteista, kohtaamisista ja mahdollisuuksista

VERME-MENTOROINTI

Osaava Verme on Jyväskylän yliopiston kouluttama ja koordinoima verkosto, jolla pyritään rakentamaan opettajankoulutuksesta elämänmittaista ammatillisen kehittymisen jatkumoa. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja osaamista, mutta myös työssä koettuja haasteita. Mielekäs oppiminen pohjautuu omakohtaiseen kokemukseen, aitojen kysymysten ja ongelmien ratkaisemiseen.

Olen ohjannut Verme-ryhmiä vuodesta 2011 lähtien. Osallistujat ovat kokeneet toiminnan vaikuttavaksi ja työnohjausta kevyemmäksi vaihtoehdoksi saada tukea työssä jaksamiseen ja henkilökohtaiseen ammatilliseen kasvuun.

AURORAN KOULU SÄHKÖISESSÄ MEDIASSA

Olen saanut rakentaa ja ylläpitää koulumme sähköisiä sivustoja (2016-2020). Näkyvyytemme on ollut valtakunnallista ja sivustojamme on käytetty esimerkkeinä aiheeseen liittyvissä koulutuksissa:

NAIL CARE LIS OY

Sain tehtäväkseni uudistaa Kynsistudio Nail Care Lis'n sosiaalisen median sivustoja ja luoda yritykselle kotisivut.
Omistaja Liisa Skurnik oli tyytyväinen lopputulokseen ja työntekijät innostuivat toimivien sivustojen kautta jakamaan osaamistaan kuvin ja tunnelmin. Pääset Nail Care Lis'n kotisivulle tämän linkin kautta.

KULOSAAREN KESÄKOULU

Suunnittelimme yhdessä TutorHousen toimitusjohtaja Pekka Impiön ja Kulosaaren yhteiskoulun rehtori Lauri Hallan kanssa kaksikielisen, toiminnallisen kesäleirikoulun ala- ja yläkouluikäisille lapsille. Akateemisten taitojen kertaamisen lisäksi leirillä vahvistettiin vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja, esiintymiskykyä, omatoimisuutta, osallisuutta, vastuullisuutta sekä rohkeutta kriittiseen ajatteluun.

TUTORHOUSEN BLOGIT

Toimiessani yksityisopetusta tarjoavassa yrityksessä erityisopettajana, sain mahdollisuuden myös pohtia kasvuun, oppimiseen, motivaatioon ja koulutuksen kehittämiseen liittyviä asioita blogissa:

ARTIKKELIT

Olen kirjoittanut aktiivisesti lehtiartikkeleita enimmäkseen Luokanopettaja- ja Mieli-lehtiin sekä Espoon Golfseuran ja Espoon Squash Racket Clubin julkaisuihin. Kirjoitusten aiheet ovat vaihdelleet tietoteksteistä raportteihin, materiaalien arviointeihin, koulutuksen kehittämiseen ja filosofiseen pohdintaan. 

LUOVIEN KIRJOITTAJIEN YHTEISÖ

Yhdessä Kustannus Aarnin perustajan, Pasi Luhtaniemen kanssa ylläpidämme luovien kirjoittajien Runo ja kertomus -sivustoa. Suljetussa ryhmässä julkaistaan, luetaan ja arvioidaan kanssakirjoittajien tekstejä, jaetaan ideoita ja rohkaistaan julkaisemaan tekstejä laajemminkin.

TARINAN TAMPPAAJAT

Kun toisilleen lähes tuntemattomat, elämän hopealankoja riittävästi keränneet naiset keksivät erään sähköpostitse käydyn keskustelun päätteeksi perustaa yhteisen blogin ajatustensa sanoittamiseksi, ryhdyin toimeen. Muutaman kokeiluversion jälkeen löysimme sopivan pohjan, jolla jokainen pystyi toimimaan yhtä helposti kuin muistikirjalla ja kynällä.

Kirjoittajien nimimerkit ja henkilöesittelyt saattavat olla totta, keksittyjä tai jotain siltä väliltä. Osa kirjoittajista tuottaa tekstiä silloin tällöin pöytälaatikkoon, osa julkaisee säännöllisesti painettuja teoksia. Heitä yhdistää halu pohtia elämää hiukan pintaa syvemmältä ja samalla kuvailla ihan tavallista arkea eri puolilla Suomea, eri aika- ja ikäkausina, erilaisissa tilanteissa.

Taskutarinat-työnimellä kulkeviin teksteihin voit tutustua täällä.

KOTISIVUJEN TEKNINEN LUOMINEN, SISÄLLÖNTUOTTO JA MODEROINTI

Olen vuosien varrella rakentanut ja ylläpitänyt useita yritysten ja yhteisöjen sähköisiä sivustoja, pääsääntöisesti WordPress-, Blogger- ja Webnode-pohjaisilla alustoilla. 

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA JA OLYMPIA-AKATEMIA

Osallistuttuani olympiakasvatuksen seminaariin Kreikan Olympiassa, olen toiminut Suomen Olympiakomitean ja Olympia-Akatemian projekteissa ja ollut mukana tuottamassa olympiakasvatusmateriaalia.

EGS JUNIORITOIMINTA

Sain Espoon Golfseuran junioritoiminnan organisoinnin vastuulleni vuosiksi 2009-2013, jolloin toimin myös seuran hallituksessa. Toimikaudellani erotimme harrastus- ja kilpatoiminnan toisistaan tarjoten kummallekin ryhmälle mahdollisimman laadukasta valmennusta. Kehitimme toimintaamme jatkuvasti, pyrimme uudistamaan ja tehostamaan valmennuksen lisäksi myös tiedotusta sekä yhteistyötä vanhempien ja muiden seurojen kanssa. Golfkouluissamme kävi vuosittain yli sata innokasta lajin harrastajaa, ja tavoitteelliesti harjoittelevat kilpagolfarimme olivat valtakunnallisesti voittamattomia. 

SITRA

Sain mahdollisuuden osallistua SITRA:n puolen vuoden ajan kokoontuneen Uusi demokratia -foorumiin, joka oli koottu 29 eri alojen ammattilaisista. Foorumissa keskityttiin pohtimaan demokratian tilaa Suomessa ja ideoimaan ratkaisuja sen haasteisiin. Foorumi kokeili ratkaisuja käytännössä ja hahmotti samalla, millaista on 2010-luvun demokratia Suomessa. Uusi demokratia -foorumi pyrki tuomaan yhteen hyvin poikkiyhteiskunnallisen joukon. Ajatuksena oli, että foorumi katsoi demokratiaa mahdollisimman monesta eri näkökulmasta ja verkotti eri alojen ihmisiä keskenään.

OPAS ALLE KOULUIKÄISTEN GOLFHARJOITUSTEN SUUNNITTELUUN

Teimme Anu Alpin ja Jetta Pilven kanssa oppaan alle kouluikäisten monipuoliseen liikuttamiseen osana golfharjoituksia. Pilotoimme toimintaa vuoden ajan omissa seuroissamme ennen oppaan kirjoittamista.

OPAS GOLFVANHEMMUUTEEN

Harrastavien ja kilpailevien golfareiden vanhemmille kirjoitin Golfliiton pyynnöstä tiivistetyn oppaan, joka kertoo tärkeimmät huomioon otettavat asiat lapsen harrastuksen etenemisen kannalta.